Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met de 23 jarige Nora Ait Chitt en haar winkel De Tagine (www.detagine.nl) Nora Ait Chitt is half Marokkaans en heeft sinds twee jaar haar eigen Mediterrane Woonaccessoire- en Lifestyle winkel; De Tagine, in Giessenburg.  Oorspronkelijk zijn haar ouders 10 jaar geleden met deze winkel gestart, maar sinds twee jaar heeft Nora de winkel overgenomen en het aanbod en de stijl veranderd naar een hele leuk mix tussen westers en Marokkaans.In De Tagine vind je ontzettend veel leren tassen, in verschillende kleuren. Daarnaast bestaat het aanbod uit sieraden, interieur items, aardewerk, arganolie, schoenen, geven ze er kookworkshops en sinds kort heeft Nora haar eigen kledinglijn opgezet; AC Ait Chitt by Nora west meets east. Wat ze in de toekomst nog verder gaat uitbreiden. De Tagine is een winkel met een heel fijn sfeertje waar je maar nieuwe dingen blijft ontdekken. Nadat ikzelf een uur had rondgelopen en foto’s had gemaakt, ontdekte ik nog steeds nieuwe items die ik nog niet had gezien. Wat vooral zo ontzettend leuk is aan het aanbod van de Tagine: het is uniek en van goede kwaliteit. Zo heb je al een leren tas voor maar 29,95. De prijzen van de Tagine zijn allemaal heel betaalbaar, wat het echt leuk maakt ‘even’ een nieuwe tas te gaan kopen.


''Met mijn winkel wil ik me onderscheiden van de grote winkelketens
door middel van verschillende producten in te kopen die met liefde en passie
nog op ambachtelijke wijze in Marokko worden gemaakt.
Er zit meer achter het product dan alleen het verkopen. I
k sta direct in contact met onze leveranciers
die we zelf met zorg hebben uitgekozen en die al 10 jaar voor ons klaar staan.
Daarnaast dragen we op een positieve manier een steentje bij
aan de economische ontwikkeling van de lokale gemeenschap.''


Het assortiment verandert elke drie maanden. Dan gaan Nora en haar vader naar Marokko om nieuwe ideeën op te doen en producten te laten maken. Wat in de winkel staat is dan ook het volledige aanbod. Dit maakt, wat ik al eerder zei, dat als je er iets koop het ook echt uniek is. Op dit moment is Nora hard aan de website bezig, om ook enkele items online aan te gaan bieden. Aangezien de collectie redelijk vaak verandert, zal niet alles online komen. Dit maakt het zeker de moeite waard deze winkel te bezoeken in Giessenburg.''Mijn inspiratie haal ik uit de Nederlandse en Marokkaanse cultuur.
Ik probeer een moderne mix tussen het oosten en het westen te creëren.'' 


Eerder deze week hebben jullie al een outfit voorbij zien komen met één van de Tagine tasjes. Later deze week volgen er nog een aantal outfits met andere producten, om te laten zien hoe goed je deze Marokkaanse stijl kan combineren met de westerse stijl. Zo passen de tassen en schoenen, heel goed bij de jaren 60/70 trend van nu.  Daarnaast mag ik jullie ook een item weggeven! Morgen zal de winactie online komen.


De Tagine
Doetseweg 433381 KE Giessenburg Geopend op do-vr-za van 10:00uur -17:00uur Info Tagine kookworkshops: 06 - 31241825

Email: info@detagine.nl

Text: Laura @ MIXT Photos: Laura @ MIXT 
  You can follow MIXT on Twitter, Instagram and Bloglovin'