Het is weer tijd voor Amsterdam Fashionweek! Ook deze editie heeft Zalando een downtown programma opgezet om iedereen voor te bereiden op de catwalk shows: Zalando presents 10 days downtown. 10 evenementen, in 10 dagen op 10 verschillende plekken. Afgelopen vrijdag was de aftrap met het openingsfeest fashion is WOW hosted bij Bas Kosters, de tweede dag was het Vondelpark de hotspot en ik mocht verslag uitbrengen van deze twee dagen.

Samen met een vriendin verbleef ik in de nieuwe Amsterdamse hotspot het INK hotel Amsterdam, een lux 4-sterren hotel waar elk hoekje instagram waardig is. Benieuwd wat ik deze twee dagen heb gedaan?
Het INK hotel Amsterdam is centraal gelegen, ongeveer 5 minuten lopen van centraal station en de trams stoppen voor de deur. 's Avonds kwamen we in het hotel aan en daar hebben we na een heerlijke douche ons voorbereid op het eerste evenement: fashion is WOW! Niet alleen verwelkomde het hotel ons fijn, op mijn bed stond een pakket van Zalando te wachten met daarin een aantal items, perfect voor het warme weer.

In het pakket zaten onder andere deze platform boots van Windor Smith , de Ray Ban Clubmaster (perfect voor dit zomerweer) en de peach kleurige tas van Mint&Berry waar ik mijn camera handig in mee kon nemen. De rest zal ik later laten zien.

Het INK hotel was de perfecte plek om ons voor te bereiden op het openingsfeest Fashion is WOW. Dit feestje vond plaats in de Amsterdamse Marktkantine. Wat goed te bereiken was met de tram. Naast fijne deuntjes en drankjes was er op het feest een spetterende fashion lotery hosted by Bas Kosters. Ondanks de tropische temperaturen die zowel binnen als buiten de Marktkantine te ervaren waren was het een geslaagd feest! 's Nachts zijn we weer in luxe door de Amsterdam Fashionweek auto's naar ons hotel terug gebracht waar we heerlijk hebben geslapen. (Foto credits Team Peter Stigter)
De volgende dag was het tijd voor Fashion at the park. Na weer een heerlijke douche en een fantastisch ontbijt in het INK hotel zijn we rond de middag naar het Vondelpark gegaan om daar van het tweede evenement te genieten. Designer Dennis Diem heeft hier zijn laatste collectie geshowd onder begeleiding van soprano Frederique Klooser. Ook deelde Zalando picknickboxen uit! Een box vol met lekker eten en een kleedje. Met op de achtergrond Frederique Klooster hebben wij aan het water genoten van deze picknick. Gelukkig was het in het Vondelpark in de schaduw met een briesje heerlijk vertoeven. 
Na de picknick zijn we met de Amsterdam Fashionweek auto's van het Vondelpark naar het Westerpark gebracht. Hier is het Zalando Fashion House te vinden, waar de nieuwste merken en collecties gepresenteerd worden. Daarnaast is er ook ieder dag wat te doen in het Zalando Fashion House. De tweede dag kon je hier genieten van een make-up touch up van Make Up Studio en zorgde Pierot ervoor dat je haar weer piekfijn zat. Dit heb ik even overgeslagen door het warme weer, maar het resultaat bij andere bezoekers zag er goed uit.
Deze eerste twee dagen waren de perfecte start van het Zalando presents 10 days downtown programma. Wij hebben genoten van ons verblijf in het INK hotel, het heerlijke eten van de picknickboxen en het feestje. Maar dit is natuurlijk nog niet alles. Vandaag en de rest van de week zijn er nog meer leuke evenementen in de stad te vinden die het zeker waard zijn te bezoeken! Ik ben er in ieder geval te vinden. Ga jij ook? Zo ja vergeet dan niet je ervaring te delen met de hashtag #zalandodowntown 
Text: Laura @ MIXT Photos: Laura @ MIXT You can follow MIXT on Twitter, Instagram and Bloglovin'