Heb jij al eens gehoord van Obrigado Kokoswater? Zo niet, shame on you! Obrigado levert namelijk het lekkerste kokoswater rechtstreeks uit Brazilië. Kokoswater is niet alleen heerlijk om te drinken, je kan er ook lekker mee bakken. Vandaag deel ik met jullie een recept voor vegan pancakes, met maar vijf ingrediënten.
Allereerst even wat meer informatie over Obrigado. Dit merk staat niet alleen voor heerlijk kokoswater, maar ook voor duurzaamheid. Zo streeft Obrigado naar zero waste van de kokosnoot en steunen ze met de stichting Instituto Gente de lokale bevolking in Brazilië. Meer hierover lees je op de site: www.obrigado.nl

Obrigado staat voor: 100% puur kokoswater. Puur natuur en gezond dus. Zo heeft Obrigado kokoswater weinig calorieën, is het goed tegen katers, hydratatie en snel herstel na een inspanning.

Je vindt de Obrigado producten gewoon bij de supermarkt in liter verpakkingen en 50ml verpakkingen. Ik ben fan!
Obrigado heeft nu ook een onwijs leuke winactie! Met de barcode die je vindt op de verpakkingen, maak jij kans op je eigen coconut tree in Bahia, Brazil! Uiteraard mag je je eigen palmtree (met je +1) gaan bekijken en word je naar Brazilië gevlogen. Daarnaast krijg je zes luxe overnachtingen, een excursie naar Salvador en een jaar lang gratis kokoswater! Wat wil je nog meer?En dan nu het recept: makkelijk, vegan en heerlijk!

Ingrediënten:
- 40 gram kikkererwtenmeel
- 50 gram tapiocameel
- 2 gram bakpoeder
- snufje zout
- 95 ml Obrigado kokoswater
- scheutje olijfolie om in te bakken

Meng het kikkererwtenmeel, tapiocoameel, bakpoeder en het zout door elkaar. Voeg het kokoswater toe en meng met een garde tot een glad beslag.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Bak de pannekoekjes op matig hoog vuur aan beide kanten tot ze goudbruin zijn! Dit beslag is goed voor circa 6 pannenkoekjes.

Recept van Marjolein van Till: Finaliste Heel Holland Bakt 2017.


Naast dat ze heerlijk zijn met fruit, zijn deze Obrigado pancakes ook lekker met een hartige vulling! Denk aan garnalen, of zalm, etc. Je kan alle kanten op en het is ook nog eens super gezond.