Of je nu wil opvallen, een fashion statement wil maken, wil genieten van de comfort dat een Headwrap brengt, of wanneer je headwear nodig hebt vanwege haaruitval - Silky Sleek is een modemerk voor iedereen. 

Silky Sleek geeft vrouwen de mogelijkheid om Headwraps, Turbans & Headscarves te dragen waarmee ze zich sterk, mooi en krachtig voelen. 

Naast het feit dat de ontwerpen een fashion statement zijn, is er veel aandacht besteed aan comfort en kwaliteit. De headwraps zijn gemakkelijk in gebruik en blijven goed zitten. Je maakt een statement door Silky Sleek's headwear te combineren met de bijpassende kleding, maar ook door de designs apart te dragen. Een win-winsituatie.

6 redenen waarom jij een matching outfit nodig hebt!


Match je Silky Sleek Headscarf met een classy Kimono

Street style foto's van fashion week, paparazzi shots van celebs en festival looks - een matchende outfit zit er altijd tussen. Een trend, maar ook een tijdloos fashion statement.

Een co-ord set of een mooie ton-sur-ton. Een matchende set maakt je look krachtig én opvallend - je valt op, maar met de juiste keuze van print en kleur ook subtiel en chic.

Een co-ord set bestaat uit twee verschillende kledingstukken dat samen perfect matched doormiddel van de kleuren of prints. Voor deze trend en stijl is een Silky Sleek Headwrap, Headscarf of turban met een matchende Kimono een must-have. Waarom? Wij geven je zes redenen!

  • Je maakt niet alleen een statement door Silky Sleek's items als set te dragen, maar ook door ze los van elkaar te dragen. Een win-win situatie!
  • Wanneer je even geen kleding inspiratie hebt, kan je nooit mis gaan met een matchende outfit.
  • Een matchende outfit past bij iedere gelegenheid. Of je nu op een festival bent, naar een fancy etentje gaat of een familiedag: je look kan nooit mis gaan met een matchende outfit.
  • Silky Sleek's matchende looks zijn niet alleen chic en stijlvol, maar ook perfect voor een druk en hectisch leven. Geen tijd om je haar te doen? Geen probleem! Pak je Turban, trek je Kimono aan en je bent klaar om je dag te starten.
  • Silky Sleek's collectie is gemaakt van stoffen en prints uit Italië; tijdloos en chic. Dit zorgt ervoor dat je matchende outfit nooit uit de mode raakt. 

Wat dacht je van de Kimono Amalfi gecombineerd met de Headscarf Amalfi? Beiden chic en speels. Deze set is perfect om te dragen naar een feestje, een zomerdag in de city, of tijdens de koudere dagen over een jeans. Silky Sleek's Kimono's zijn gemaakt van een hoge kwaliteit - satijn polyester die niet kreukelt en gemakkelijk door een hand was heen kan. De voering is gemaakt van 100% viscose, een natuurlijke stof die zacht en koel op je huid voelt.

De Headscarf Amalfi heeft een 100% viscose band, dit zorgt ervoor dat Silky Sleek's Headscarves anti-slip zijn en dus ook op je haar goed blijven zitten. De Headscarf kan op veel verschillende manieren gedragen worden. Wil je zien hoe? Kijk dan op Silky Sleek' Instagram!
Silky Sleek heeft als doel zo duurzaam mogelijk te produceren, onder andere door het gehele proces binnen Europa te houden. Zowel de stoffen en prints (Italië) als de collectie headwear & womenswear is ontwikkeld en geproduceerd binnen Europa. Op deze manier garanderen wij dat stoffen en materialen niet de hele wereld over gereisd zijn voordat het item in jouw garderobe eindigt. Ook kunnen wij op deze manier garanderen dat er eerlijke lonen betaald worden aan de mensen die jouw item met de hand maken en dat zij werken onder veilige omstandigheden.
Daarnaast lanceert Silky Sleek kleine collecties in tijdloze prints en designs. Collecties die niet zoals fast fashion - één seizoen meegaan - maar jaren in je kast kunnen blijven hangen. Niet alleen door de tijdloze prints en designs, maar ook door het gebruik van premium hoge kwaliteit stoffen. Silky Sleek's verhaal


Mijn naam is Laura, mijn passie is modefotografie. Vorig jaar, vlak na mijn 29e verjaardag, begon ik mijn haar te verliezen. Het begon met een klein kaal plekje, diagnose: alopecia areata. Al snel werd de plek groter en kwamen er meer bij. Na een paar weken was ik bijna helemaal kaal - de dermatoloog in het ziekenhuis bracht de boodschap dat mijn haar hoogstwaarschijnlijk niet meer terug zou komen. Nooit had ik gedacht dat zoiets mij zou overkomen.
Als vrouw zijnde heeft het verliezen van je haar, een grote impact. Niet alleen op hoe je eruit ziet, maar ook mentaal. Het beïnvloedt alles. Je voelt je minder vrouwelijk, minder mooi en minder jezelf. Mijn partner, Efe, steunde me vanaf het allereerste moment dat ik mijn haar begon te verliezen. Natuurlijk hadden we verdrietige momenten, maar we probeerden er ook om te lachen. Wat we in ieder geval wilde voorkomen, dat deze nieuwe situatie teveel invloed zou hebben, ons doel was om er samen het beste van te maken.
In mijn zoektocht naar headwear om mijn kaalheid te bedekken, vond ik vooral turbans & headwraps met die typische chemo-look. We waren verrast dat de opties zo beperkt waren, zeker omdat er zoveel vrouwen zijn die te maken hebben met alopecia of die chemotherapie ondergaan. Vooral deze groep wil er krachtig, mooi en vooral vrouwelijk uitzien.
Daar wilden we iets mee doen. Ik ontdekte hoe mooi je jezelf kunt voelen met een goede headwrap, maar ook hoe tijdrovend het is om elke ochtend een headwrap of headscarf te knopen. Zo ontstond Silky Sleek. Een modemerk voor chique en vrouwelijke headwear met bijpassende kleding. We wilden een merk creëren dat pre-made headwear - van hoge kwaliteit - als mode item aanbiedt. Om zo de nadruk te leggen op mode en positiviteit en niet het verdoezelen van een aandoening of ziekte.
Vorig jaar was een heel intens jaar, maar het starten van Silky Sleek heeft mij zeker geholpen om met mijn haaruitval om te gaan. Ook het gegeven dat we hopelijk veel andere vrouwen kunnen helpen die met dezelfde problemen worstelen, zorgde ervoor dat we zijn doorgegaan. Het was een jaar van hard werken, veel leren, weken vol met het selecteren van exclusieve prints en stoffen uit Italië - en weken vol met het werken aan patronen en samples.

Onze designs zijn ontworpen en ontwikkeld in Europa - en geïnspireerd op plaatsen, steden en mensen vanuit de hele wereld. Dit is ons verhaal en we hopen dat het resultaat, Silky Sleek, een hoop positieve energie aan jouw verhaal kan toevoegen.