Noord-Engeland is prachtig, maar een groot deel is nog onontdekt. En dat is zonde! Met de P&O Ferries ben je in 1 nachtje van Rotterdam naar Hull gevaren, de perfecte stad om de 'Coast to Coast’: trip te starten en de tofste steden van ons buurland te ontdekken: Hull, Leeds, Manchester en Liverpool.

P&O Ferries en de Transpennine Express

Vorige week was ik uitgenodigd om te zelf te ontdekken hoe mooi Noord Engeland is. De Coast to Coast trip begint met een overtocht met P&O Ferries van Rotterdam naar Hull. Op de P&O Ferry vind je live entertainment, bioscopen, een casino en een fijne overnachting (met een goede douche!). P&O Ferries kan je echter veel verder brengen dan alleen naar de kust van Engeland. Hull, Leeds, Manchester en Liverpool zijn stuk voor stuk prachtige steden en perfect te ontdekken met de trein. Met een Cultural Rover ticket kun je reizen met de ferry en de trein: de Transpennine Express. Tussen iedere stad is de verbinding met de trein ongeveer 1 tot 2 uur. Perfect dus! Om de vier steden te ontdekken is 8 dagen goed, maar 10 dagen nog beter! Het Cultural Rover ticket is 8 dagen geldig.

Kingston Upon Hull 

Bij aankomst in Engeland met de P&O Ferry, start jouw ontdekking van het noorden in het pittoreske Engelse stadje Kingston Upon Hull, of kort gezegd, Hull. Wat meteen opvalt, de mensen zijn zo vriendelijk! Daarnaast heeft Hull een vrijwilligersproject, de stad heeft meer dan duizend vrijwilligers die te herkennen zijn aan hun groene jasje. Zij kunnen je met alles helpen en veel vertellen. Ook is het erg leuk een tour te doen! Met een tourguide leer je veel over de stad en kom je achter allerlei weetjes. Zo weet ik nu dat Hull de enige stad is in de UK met creme kleurige telefooncellen. En één gouden! Nog een leuke tip: Hull heeft heel veel verschillende musea en ze zijn allemaal gratis!Leeds

Met de Transpennine Express is het vanaf Hull naar Leeds ongeveer 1.5 uur. Een prima tijd en er zijn ook meer dan genoeg stroompunten in de trein om ondertussen te kunnen werken of netflixen. Wel moet ik zeggen dat het bereik in Engeland tijdens treinreizen door het binnenland, niet zo best is. Het station in Leeds is heel leuk! Onder het spoor zitten allerlei hippe tentjes. Naast het hotel zit ook het Hilton, een fijn hotel waar wij verbleven. Leeds is te omschrijven als een stad waar je heel goed kunt shoppen! Het barst van de shopping malls. Daarnaast zijn er ook een aantal leuke musea. Ook hier zijn weer alle musea gratis. Je kunt dus gemakkelijk even naar binnen lopen en een rondje maken. Totaal anders dan wij hier in Nederland gewend zijn!

Manchester

New York feeling! Manchester bestaat voornamelijk uit voormalige fabrieken, die omgetoverd zijn tot de hipste eettentjes, woningen en hotels. Deze stad heeft alles, naast lekker eten kun je er uitgaan (elke avond zitten de pubs vol), clubben, musea bezoeken en shoppen. Daarnaast heeft de stad een hele mooie bibliotheek, het verhaal gaat dat Harry Potter geïnspireerd is op deze bibliotheek. De moeite waard om een kijkje te nemen dus. Manchester is een stad waar je wel echt twee nachten moet blijven om aan alles toe te komen. Van Manchester naar Liverpool is het weer ongeveer 2 uurtjes in de trein met de Transpennine Express.
Liverpool

Liverpool is de stad van The Beatles. Daarnaast in mijn ogen een echte typisch Engelse stad. De bevolking gaat behoorlijk anders gekleed dan de Amsterdammers en er wordt veel gedronken. Hier vind je precies terug waar de Engelse om bekend staan. Daarnaast heeft deze stad óok weer veel te bieden! Het is de stad voor pubs en vintage winkeltjes. Ook kun je er een ferry tocht boeken om de skyline van Liverpool vanaf het water te zien. Op deze ferry kun je op verschillende plekken uitstappen om zo snel in andere delen van de stad te komen. 

De Coast to Coast trip is echt een aanrader! Deze trip is perfect om met je partner te doen maar ook heel leuk om met een groep vrienden te gaan, juist omdat al deze steden zoveel bieden. Voor ieder wat wills! Via deze link kun je je Cultural Rover ticket kopen, met deze combi ticket krijg je 50% korting op je ferry! Heb je verder nog vragen over deze trip of op zoek naar tips? Laat het mij gerust weten!