Ik word heel blij van Organic beauty producten, niet alleen is het beter voor het milieu, dierenwelzijn en je huid; naar mijn mening werken organic beauty producten ook echt beter. Uiteraard gaat daar wel een uitgebreide test aan vooraf voordat ik zoiets kan concluderen, zo ook met dit nieuwe merk Ishga. Een Schots merk wat skincare producten produceert, gebaseerd op zeewier, zout en olieen. Ik zal alvast mijn conclusie verklappen; Im in love!!

Oké, eerst even een korte intro want er zit een leuk verhaal achter dit merk. Zo vaak hoor je het ook niet dat een merk uit Schotland komt toch? De naam Ishga is afgeleid van het Galische woord voor water. Ishga gebruikt namelijk water uit natuurlijk bronnen, zonder dat hier iets mee gedaan is. Het merk is dan ook gecertificeerd met de hoogste graad voor Organic Skincare van de Soil Association.

Ishga is opgezet door een koppel die hun ervaringen in de farmaceutische industrie en beauty therapie hebben samengevoegd, wat heeft geleid tot dit succesvolle en werkzame merk. Want ja, het werkt en ik ben heel enthousiast.

Mijn twee top favorieten zijn de zeezout scrub en het zeewier masker. In mijn routine gebruik ik eerst de scrub, die je huid goed schoonmaakt, maar ook een beetje olieachtig houdt. Perfect voor als je een droge huid hebt! Echter vind ik het zelf fijn daarna het masker te gebruiken.

Wees gewaarschuwd, de eerste keer zal je het masker niet lekker vinden ruiken. Maar ik gebruik het nu een maand en vind het heerlijk. Klinkt gek, maar is echt zo. Het masker zorgt dat je huid heel strak gaat aanvoelen, maar zodra het weer in contact komt met water (na ongeveer 10 min) kan je lekker een beetje gaan scrubben. En hoe je huid dan aanvoelt! Als een babyhuidje.

Ik vind dit heel fijn om te doen op warme zomerdagen, om vette zonnebrand weer van je huid te halen en je een fris gevoel te geven.

Naast het masker kan je ook nog het serum gebruiken en een beetje olie. Deze olie kan je ook door het masker heen gebruiken zodat de geur iets aangenamer wordt voor de gene die er echt niet aan kunnen wennen.
Ik ben groot fan van dit merk en het verhaal erachter, jullie zullen dan ook zeker meer gaan horen! To be continued..