Mocht je het nog niet gehoord hebben, lees goed! Ikzelf ben namelijk mega enthousiast over dit nieuws: Marktplaats is eindelijk met een service gekomen om kopen en verkopen makkelijker, veiliger én betrouwbaarder te maken. Met de optie 'Gelijk Oversteken' kun je vanaf nu heel gemakkelijk via Ideal betalen en ben je verzekerd van je geld, of krijg je je geld weer terug als je pakket niet aankomt.

Als grote liefhebber van tweedehands spullen, moest ik dit natuurlijk uitproberen. Want ik moet eerlijk bekennen, Marktplaats werd voor mij steeds minder leuk door het eeuwig heen en weer mailen van gegevens etc. Daarnaast was het kopen en verkopen altijd gebaseerd op goed vertrouwen. Hoe leuk zo'n online markt ook is, het trekt helaas ook mensen die misbruik maken van anderen.

Maar! Met de 'Gelijk Oversteken' functie is dit verleden tijd. Op Marktplaats heb ik vorige week deze houten kist en het mooie schapenvachtje gevonden. Meteen een goed excuus om de 'Gelijk Oversteken' service te testen! Ik leg jullie graag uit wat deze service precies inhoudt en hoe het werkt.


- Als eerste ben ik begonnen met het activeren van betaalverzoeken. Dit gaat heel gemakkelijk door in je account je telefoonnummer toe te voegen en eenmalig €0,01,- over te maken om je bank te koppelen.
- Vervolgens heb ik een betaalverzoek aangemaakt via Mijn Berichten.
- Ik kon het schapenvachtje meteen via Ideal betalen. Super handig.
- De verkoper heeft het pakketje de volgende dag verzonden en ik heb hiervan de Track & Trace code gekregen in Mijn Berichten.
- Twee dagen later had ik het pakketje binnen en heb ik bevestigd dat het pakket aangekomen was.
- Het geld werd daarna direct overgeboekt naar de verkoper

En de deal was rond! Zonder moeilijk gedoe of het heen en weer mailen van gegevens.

Waarom is deze nieuwe functie van Marktplaats zo ideaal?

- Je bankgegevens niet meer delen met vreemden.
- Nooit meer met cash over straat als je een aankoop gaat ophalen.
- Niet meer wachten met verzenden tot het bedrag op je rekening staat. Een betalingsbevestiging is nu voldoende.
- Na een bevestiging wordt het bedrag gegarandeerd overgeboekt op je rekening.
- Alle veiligheidsmaatregelen die van toepassing zijn op iDEAL, gelden ook voor Betaalverzoeken via Marktplaats.

Ik ben heel benieuwd of jullie de nieuwe 'Gelijk Oversteken' functie al hebben getest? Zoja, wat vond je er van? Zo niet zou dit ervoor zorgen dat je vaker via Marktplaats gaat kopen?