Kies jij ook altijd voor wit op de muur? Gewoon omdat het makkelijk en veilig is. En eigenijk altijd wel mooi? Ik neigde zelf ook vaak naar wit, maar dit keer wilde ik het anders aanpakken. In mijn nieuwe appartement wilde ik een warm gevoel creëren, en daar horen tijdloze klassieke kleuren bij. Die heb ik gevonden in de Flexa Pure collectie. Echt een waanzinnig mooie collectie kleuren die perfect bij elkaar passen. Ik ben gegaan voor Flexa muurverf Pure Full Berry, Lush Savanna, Gentle Umber en Lush Lavender.
Ik heb gekozen voor deze Flexa Pure kleuren omdat ze klassiek zijn en heel goed met elkaar matchen. Daarnaast passen ze uiteraard ook goed in mijn interieur, waar ik veel goud, blauw en rood tinten in heb zitten. De basiskleur die voor mij 'wit' moest vervangen, is uiteindelijk Gentle Umber geworden. De Flexa pure collectie bestaat uit veel verschillende mooie, neutrale basis tinten - dus het was een behoorlijk beslissings traject voordat ik uiteindelijk voor deze kleur ben gegaan. Via Flexa zijn er handige testers te verkrijgen, waarmee je de kleuren kunt uitproberen op de muur. Zo zag ik dat Gentle umber perfect gaat met zowel Full Berry, als Lush Savanna en Lush Lavender. Het is een mooie subtiele crème kleur, die in het licht verandert. Met vol zonlicht op de muur neigt de kleur naar gebroken wit en met wat schemerlicht is het een hele zachte warme tint. Die ook perfect bij wit past - en zo ook mooi aansluit bij de deuren en het plafond.


Full Berry uit de Flexa pure collectie, is echt een favoriet. Eerst wilde ik voor een iets diepere rode/paarse kleur gaan, maar ik ben heel blij dat het Full Berry is geworden. Een kleur die met verschillend licht mooi verandert. En naast rood, met warme oranje tinten, ook af en toe neigt naar licht aubergine. Kleuren matchen met Full Berry is dan ook geen probleem, het gaat perfect met oranje, maar ook met paars.


Ook de blauwe kleur die ik in gedachten had, wilde ik eerst wat donkerder. Maar ook hier ben ik heel blij dat ik toch gegaan ben voor Lush Lavender. Een kleur die zit tussen diep koningsblauw en een frisse blauw. Waardoor je kamer niet té donker wordt. Ook is Lush Lavender weer perfect te combineren met veel verschillende kleuren, door de lavendel tint gaat deze blauw heel mooi met paarse tinten, rood, maar ook oranje en geel.
En dan alvast een sneak peek van Flexa Lush Savanna. Ik wilde absoluut geen geel op de muur, maar meer een luxe goudkleurige tint. Dat is Lush Savanna. Ook deze kleur gaat perfect met Gentle Umber, wat ik op een later moment zal laten zien. Zo zie je wat een verschil kleur op de muur maakt. Van steriel wit, naar een warme uitstraling.
Naast dat de Flexa Pure collectie prachtige kleuren heeft, is de muurverf makkelijk in gebruik. De muurverf is mooi dekkend. Iedere kleur had maar één laag nodig - behalve Lush Savanna - om deze kleur volledig dekkend te maken kan je het beste de muur twee lagen geven. Wat ik ook heel fijn vind aan de Flexa muurverf, is dat je vlekken heel gemakkelijk weer kan verwijderen. Het is nogal eens gebeurd dat ik per ongeluk het plafond mee had geverfd. Met water en een doek was dit meteen opgelost. Ook wanneer ik Gentle Umber op Full Berry had laten druppelen (een opgedroogde Full Berry), was dit gemakkelijk met water te verwijderen. Vlekken ontstaan nu eenmaal snel en het is ontzettend fijn dat deze heel gemakkelijk van de Flexa muurverf te verwijderen zijn.
Mijn tip voor het verven, is toch echt wel: onderschat het niet. Het verven met de Flexa muurverf uit de pure collectie gaat heel gemakkelijk, maar het kost tijd. Voornamelijk het afplakken van de plafonds etc. heb ik extreem onderschat en is het minst leuke om te doen. Maar, als je dan het eindresultaat ziet - dan krijg je meteen zin in een volgend verf project. Want het is echt waanzinnig hoeveel kleur op de muur doet!